استارت آپ در حقیقت شرکتی نوپا است که با یک ایده ناب و بکر کار خودش رو شروع میکنه؛ با سرعت رشد کرده و سریع هم به درآمد میرسه. یکی از معروف ترین استارت آپ های دنیا گوگل، هست.
گوگل کارش رو از یک گاراژ کوچیک در منلوپارک با چندتا کامپیوتر شروع کرد، ولی حالا جایگاه دفتر مرکزی و فعالیت های عمده فناورانه این شرکت در ماونتین ویو در قلب دره سیلیکون قرار گرفته. در بسیاری از کشورهای دیگه هم دفاتر و نمایندگی های اون فعالانه مشغول ارائه خدمات و فعالیت های تکنولوژیک هستن. در پردیس گوگل در ماونتین ویو حدود 30000 نفر از کارکنان گوگل مشغول کارن.
اولین سرمایه گذار گوگل، اندی بکتولشیم از بنیان گذاران شرکت سان بود که در اوت 1998 حتی قبل از ثبت گوگل 100000دلار در اون سرمایه گذاری کرد، در همون سال، گوگل از سه سرمایه گذار فرشته به نام های جف بیزوس (Jeff Bezos) بنیانگذار شرکت آمازون، دیوید چریتون (David Cheriton) استاد دانشکده علوم کامپیوتر دانشگاه استنفورد و همچنین کارآفرین و سرمایه گذار رام شریرام (Ram Shriram) که پیش از این یکى از مدیران شرکت آمازون بود، پول دریافت کرد. اون ها با سرمایه گذارى دوستان و خانواده، سرمایه اولیه گوگل رو حدود ١ میلیون دلار افزایش دادن، که این کار بهشون اجازه داد تا استارت آپ خودشون در منلو پارک، کالیفرنیا رو راه اندازى کنن.
سرمایهگذار فرشته، به فردی ثروتمند گفته مى شه که سرمایه یک یا چند شرکت نوپا یا استارت آپ (Startup) رو فراهم میکنه.
اگه کارآفرینی از سرمایه شخصی خودش استفاده کنه، به این دلیل که هزینههای اساسی استارت آپ رو به عهده گرفته و تا جای مورد قبولی هم کار رو پیش برده، میتونه برای ادامه راه از سرمایهگذار کمک بگیره و درواقع در جلب اعتماد سرمایهگذار برای یک استارت آپ آماده یا حتی نیمه آماده موفق بشه.
اینکه شما یه ایده خام پیش روی سرمایهگذار نمیگذارین و تا بخشی از راه رو با حساب شخصی خودتون پیش ببرین، میتونه انگیزه سرمایهگذاری رو در سرمایهگذار به میزان زیادی بالا ببره. تا زمانی که شما روی ایده خودتون زمان نگذارین و زحمت نکشین و به کارتون باور نداشته باشین، دیگران هم شما رو باور نخواهند کرد و این مانعی بزرگ برای جذب سرمایهگذار هست. سرمایه گذارها تمایل دارن، تلاش کارآفرین برای محقق شدن ایده رو ببینن.
شتاب دهنده های استارت آپی هم به سرمایهگذارانی گفته می شود که در فازهای اولیه، شروع به سرمایهگذاری میکنن و علاوه بر سرمایه، امکانات، محل کار، مشاوره، متخصص و … رو نیز برای استارت آپ ها فراهم میکنن. شتاب دهنده ها در قبال سرمایهگذاری در سهام استارت آپ شریک میشن.